12 de octubre de 2010

Galtes de Porc Rostides Al forn

Las Galtes , son el plato preferido de mis hijas... y eso que es raro por lo que son, pero la verdad es que hace muy poco que han sabido lo que estaban comiendo de verdad, de todas formas les sigue gustando y no dejo de hacerlas siempre que puedo.

Solo un comentario la salsa la trituro pero si se deja tal cual esta mucho más buena.... pero las chicas no quieren encontrar nada...., luego cuando se ponen al horno las galtes solo hay que dorarlas un poco pero no  hacerlas ahí , ya que es en la olla donde se harán con su fuego lento y su tiempo

Os paso la receta .
Ingredients per 4 persones:
4 galtes de porc
2 cebes de figueres
6 alls
2 tomàquets madurs
1 branca de farigola
1 fulla de llorer
sal / pebre negre / oli d´oliva
50 g de llard de porc
1 dl de vi ranci
1 dl de conyac
aigua o brou

Preparació:
1- Salpebreu les galtes de porc i col.loqueu-les en una safata de forn amb un raig d´oli d´oliva.
2- Poseu-les a coure a forn viu a 200 ºC i deixeu que es daurin una mica.
3- Mentrestant, en una altra cassola poseu la ceba tallada a tires fines i els alls tallats a làmines amb un raig d´oli i una cullerada de llard de porc.
4- A mitja cocció, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts, la branca de farigola i la fulla de llorer. Deixeu que tot el conjunt es vagin guisant.
5- Tireu-hi la copa de vi ranci, el conyac i feu un parell de voltes al rostit perquè l´alcohol s´evapori.
6- Poseu les galtes a la cassola amb el sogregit.
7- Afegiu-hi aigua calenta o brou perquè les galtes no es ressequin y quedin ben toves. Deixeu-les coure lentamente una bona estona.
8- Una vegada estiguin ben cuites i tendres, traieu-les de la cassola i passeu la salsa per un colador prement perquè tots els ingredients quedin a la salsa.
9- Poseu de nou les galtes a la cassola, afegiu la salsa per damunt i deixeu-ho corue un parell de minuts més.

RECETA SACADA DEL LIBRO "LA CUINA DE VENTDELPLÀ"

4 comentarios:

  1. Sí que és curiós que agradin als nens... Però amb la salsa ben triturada deu quedar un plat super fi.
    Les galtes les faig l'olla a pressió, tinc pendent provar-les de rostir al forn!

    ResponderEliminar
  2. Les galtes rostides són un àpat per déus, a més amb aquesta salseta t'has de tornat boig de plaer!! ^^

    ResponderEliminar
  3. Quina bona pinta

    amb aquest color tan daurat fan venir gana!

    segur que et van quedar molt bones

    salutacions, m'uneixo als teus seguidors:)

    ResponderEliminar
  4. Hola, a tots gràcies pels vostres comentaris i salutacions a Laura, la veritat que és un clasico en la cuina catalana i si es fa amb el seu temps tot un plaer...

    ResponderEliminar