25 de abril de 2010

El Fricandó de siempre



Os paso una receta que en casa la realizamos molt sovint que es el Fricandó todo un clásico en la cocina Catalana.
Esta receta está sacada del libro "La cuina de Ventdel plà" les receptes de la Marcela.
Antes ya había realizado algún que otra receta de Fricandó que viene a ser como está pero creo que es la que mas autenticidad tiene.
Muy importante los vinos, el rancio el blanco y el coñac..el vino rancio le un toque muy muy especial , igual que la picada.

Ingredients per 4 persones
1,5 Kg de vedella de filets primets
farina
2 cebes de figueres
1 pastanaga
1 tomàquet madur
1 dl de vi ranci
1 dl de vi blanc sec
1 dl de conyac
aigua
moixernons (cama-secs no!)
un grapat d´ametlles torrades
4 grans d´all
4 fulles de julivert
2 carquinyolis



Preparació
1- Salpebreu els filets de vedella, enfarineu-los bé, espolsant la farina sobrant.
2- Poseu una cassola al foc amb un bon raig d´oli d´oliva, i quan sigui ben calent, fregiu els filets de vedella fins que quedin ben rossos. Aneu-los posant en una plàtera a part.
3- A la mateixa cassola amb un raig d´oli d´oliva net, comenceu a fer un sofregit amb la ceba i la pastanaga ratllada. Quan estigui mig cuit, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho concentrar bé.
4- Tireu-hi el vi blanc, el conyac, el vi ranci i deixeu-ho reduir.
5- Poseu de nou els filets de vedella i cobriu-los amb aigua bullent.
6-Deixeu-ho coure a poc a poc fins que la carn quedi ben tendra.
7- Tot seguit, agegiu-hi els moixernons nets i tallats per la meitat si són grossos.
8- Quan quedin pocs minuts per acabar la cocció, feu una picada amb els alls, el julivert, i els carquinyolis.
9-Rectifiqueu el punt de sal i pareu el foc. Podeu també empolvorar el fricandó amb julivert picat.
Buen provecho

4 comentarios:

  1. Esto, esto es lo mío... Como ésta ya puedes añadir muchas. Thanks.

    ResponderEliminar
  2. Excelente.
    Excelente y
    excelente.

    Besos.

    ResponderEliminar
  3. Aquests classics de la cuina catalana sempre estaran de moda, oi? Cuina tradicional que agrada a tothom, a petits i a grans!

    ResponderEliminar
  4. Pues sí el fricando es un plato muy gustoso y que gusta a todos, cuando los niños son pequeños trituras toda la salsa y no se nota nada .. y cuando son más grande lo dejas en su propia cocción y sin comentario de lo bueno que esta y con pan.... Juan no te preocupes.. Seguiré pasando recetas de consistencia.

    ResponderEliminar